Nyårslöfte 2021

Det har två veckor och jag har redan kommit en bit med mina nyårslöften, men jag har inte riktigt annonserat dem, även om de har varit publicerade hela året.

Jag hade lite svårt att formulera mig först, men sen såg jag Daniel Mietchens nyårslöften från förra året och blev så inspirerad att jag lånade hans koncept rakt av.

Skälet till att jag skriver ett blogginlägg nu är att de redan börjar spela ganska stor roll. Ett av mina löften var att sträva efter mer öppenhet i mitt arbete. Detta ligger ju mig nära och som jag vill få fler att följa efter. Och efter ett intensivt 2020 med massvis med Google Meets, Zoommöten och andra slutna lösningar kände jag att jag behövde ta lite ställning.

Så i den mån jag själv har chans att påverka kommer jag inte att delta i några onlinemöten som använder slutna verktyg. Och imorgon blir en prövning. För Wikipedia fyller 20 och det kommer att vara massvis med firanden, men tyvärr verkar de flesta ha valt verktyg jag väljer bort. Jag hoppas att de få som inte gör det håller mig på så gott humör att jag inte ska bryta mitt löfte redan i januari.

2 thoughts on “Nyårslöfte 2021

  1. Review of 2023 goals – Jan Ainali:

    […] the end of the year, and time to reflect. I didn’t have any resolutions like in 2021, but I did have some smaller ones. Or smaller might not be quite the right word, since they were […]

  2. Resolutions for 2024 – Jan Ainali:

    […] few years back, I got inspired by Daniel Mietchen for New Year’s resolutions. While inspiring and important, the way I did it was not really what I imagined, and I did not […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *