Några bilder blev det 2018

Jag blev påmind om förra årets sammanställning av mina uppladdningar till Wikimedia Commons och tänkte att det kan ju bli ett återkommande inlägg. Mest för att det är lite kul för mig själv att se vad jag hann med under året och kanske sätta upp några nya mål.

Det blev inte på långa vägar lika produktivt som förra året, men inte så tokigt ändå. Total hann jag ladda upp 102 bilder (varav 8 klotbilder), 61 videos och 1 3d-fil. I snitt ungefär två bilder och en video i veckan alltså, eller nästan en uppladdning varannan dag.

Några höjdpunkter finns det definitivt bland dessa. Den allra största är denna lilla video.

När jag gjorde inspelningen hade Greta ännu inte en artikel, men sedan den skapades har sidan visats över 85 000 gånger, varav nästan 10 000 igår, när hon var med i Skavlan.

En annan sida av en färgstark person är Linnéa Claesson, som jag också fångade på video.

Fotomässigt var det lite klenare i år än förra året tycker jag, men bilden högst upp, på Sofia Jannok, är den jag gillar mest. Inte för att den har en fantastisk fotografisk kvalitet, utan mest för att den återspeglar intrycket av henne så väl.

Om det är någon bild som jag är lite nöjd med själva kvaliteten så är det den nedanför från Höjentorp Drottningkullens naturreservat. Dock vet jag inte vilken växt jag fick med i förgrunden, någon som har koll?

Under 2019 hoppas jag att jag kan hålla tempot, framför allt vad gäller videos. Wikipedia är ännu så fattigt på dessa att det känns viktigare för mig än fler bilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *