Nya sidor på Wikipedia

NyaWikisÄnnu ett litet hobbyprojekt från min sida för att göra det lite tydligare vad som händer på Wikipedia. Det har ju alltid varit möjligt att följa vilka nya sidor som skapas (det finns till och med ett RSS-flöde för det). Men det är inte lätt att hitta dit. Så för att göra det lite lättare så har jag med hjälp av IFTTT satt upp ett twitterkonto som skickar ut en tweet när det skapas en artikel och berättar vem som har gjort den och med en länk. Twitterkontot hittar du på @NyWikipediasida.

Följer du denna kan du hinna se artiklar innan de raderas av olika skäl. Varje dag skapas cirka 200-400 artiklar men bara ungefär hälften finns kvar vid dagens slut. Det är mest rent trams som raderas men också sådant som förvisso är sant men som inte passar i ett uppslagsverk, vilket är en av grundpelarna i Wikipedia.

Nu är IFTTT lite knepigt, tjänsten verkar bara uppdatera cirka varje kvart och då kommer det tweets för flera artiklar i rad. Vi får se om jag lyckas lösa det på något sätt eller om det kommer att fortsätta att komma i klumpvis form.

 

1 thought on “Nya sidor på Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *