Pilotprojektet i Uganda är slut – men än är det inte över

Idag skickade jag meddelande till WWF att slutrapporten är klar. Det pilotprojekt som vi har gjort i Uganda där två Wikipediaambassadörer har lärt lärare hur de kan använda Wikipedia i undervisningen är alltså över. Stort tack till Dan Frendin, eldsjälen bakom det hela, Paulina Bäckström och Caroline Gunnarsson som har varit ute i fält och fått stått ute med mycket stret och knet för att få det i hamn och såklart till WWF och Germund Sellgren som har finansierat projektet. Paul Kiguba, projektledaren i Uganda förtjänar också ett varmt tack!

Det har varit ett otroligt spännande projekt att följa, och också ett klurigt, där helt olika projektkulturer har möts. På sätt och vis är det skönt att ha den här biten avklarad.

Men än är det inte helt över. Som ett annan projekt så håller Paul på med att sätta upp ett Wikipediacenter i Mbazzi, med stöd av Wikimedia Sverige och Wikimedia Foundation. Det blir ett nav där artiklar kommer att skivas och Wikipedia kan läsas. Jag återkommer till det projektet senare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *