Tankar efter Sweden Social Web Camp

Jag gjorde en kort sammanfattning av min egen session på SSWC tidigare, men nu tänkte jag mig försöka att göra en mer generell sammanfattning av okonferensen.

Det är ju ofta lätt att hitta saker att kritisera på organisationen med konferenser, att vissa saker inte fungerar och så vidaer, men trots att SSWC tog plats på en ö ute i skärgården fungerade logistiken väldigt bra. Registreringar, tidhållning, mat, dryck och sovplats, allt fungerade perfekt. Jag kom direkt från Wikimania i Israel och tyckte att den var väl organiserad, men den här toppade den i de flesta avseendena.

Något som var lite svårare var att hålla koll på vad de olika sessionerna skulle handla om. En titel kan vara rätt så svår att sätta i ett sammanhang. Detta gör ju såklart att man inbland hamnar på sessioner som kanske inte är helt klockrena, men det är kanske svårt att göra något åt också på en okenferens, men kan man lösa det gör man något roktigt bra. Kanske kan den som sätter upp en session på gridden utveckla sessionen i ett par tweets som görs lätta att hitta från lappen som sätts upp.

Folket som deltog var oerhört trevliga och det rådde en härlig stämning på ön. Det gick fort att komma in på djupet i diskussioner och det fanns en nyfikenhet och konstruktivitet som fick kreativiteten att flöda. Det samtal jag minns bäst var det med Emanuel Karlsten, Leo Wallentin och Gunnar R Johansson på min egen session och som Emanuel skrev så fint om. Jag kan inte annat än att hålla med, det var en konversation som jag verkligen fick behållning av och där det kändes som att de andra också fick det. Och Kinga Sandéns avslutningstal gick inte av för hackor. verkligen bra tankar att ta med sig.

Annars lärde jag mig en del om kaklagen och om mobil video som är något jag verkligen kommer att ha nytta av. Letar redan runt efter alternativ till en andriodmobil för denna konverter till iPhone. Eller funkar den till en Google Nexus S också? Annars blir det nog en Sandberg Headset Converter. Någon som har testat?.

Att det var ett härligt väder och att det gick att bada var inte heller fel. Jag har bestämt mig redan, jag åker nästa år igen. Tack Tomas Wennström och Kristin Heinonen för att ni fixade det här så bra. Vi ses snart igen!

[bambuser id=”1894009″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *